Момичето на година и девет месеца е жестоко и системно малтретирано. Това заключиха лекуващите лекари след приемането му в болницата „Св. Марина” във Варна.

Инцидентът, довел до хоспитализирането на детето, е станал в ромския квартал Максуда. Бащатата на детето, Мюмюш, е нанесъл побой над дъщеря си и е блудствал с нея.

Детето е в кома в много тежко състояние с множество стари и нови травми. Има сериозна опасност за живота му. Момичето се намира в детското интезивно отделение на университетската болница „Света Марина”.

Лекарите, които се борят за живота на момичето, са потресени от жестокостта. По тялото и главата на детето е имало множество травми и белези с различна давност.

„За мен като лекар и като майка, това, което видях днес, е изключително невъзможно за понасяне”, каза Виолета Йотова, началник на детското интезивно отделение в болницата.

22-годишната майка на момичето живеела във Франция, наскоро се върнала при семейството си в Каменар и отново се събрала с бащата. Роднините разказват, че мъжът й често й посягал.

В семейството има и предишни случаи на педофилия и насилие. Дядото на битото момиченце излежава присъда за блудство над 9-годишно дете, разказват роднини.

В полицията досега не са постъпвали сигнали за насилие в семейството. Продължават следствените действия, а бащата Мюмюш е задържан за 24 часа в ареста.