11-те деца от групата имигранти, които бяха приети в болница през уикенда, ще бъдат изписани днес. Възрастните мъж и жена, които бяха приети с тях обаче остават в реанимацията на Бургаската болница.

Момиче на 15 и жена на 30 години - имигранти от Афганистан, починаха от измръзване в Странджа, в района на Малко Търново. Те са били част от група от 19 души, проникнали нелегално на българска територия.

През нощта на събота срещу неделя 15 човека бяха настанени в Спешното отделение с различна степен на измръзвания. Групата пресичала граничната река.

Двама от имигрантите тръгнали да търсят помощ и така открили граничен патрул. В местността Скалата камион на военните не е успял да стигне до тях и започва 6-часова спасителна акция, приключила в болницата.

По пътеките в Странджа планина каналджиите постоянно прекарват хора, разказа пред bTV Николай Николов, ловец и съдържател на ловно стопанство. Намирали сме места, където са лагерували, каза той.

Планината след тях планината е в ужасно състояние, оплака се Николов. Екологично тя е в бедствено положение, след края на сезона ще я почистим, допълни той.

Дано тази ограда, която се строи да стигне до нашите райони, за да има по-голяма сигурност, отбеляза Николов.