Пореден случай на пребит лекар от Спешната помощ в София, научи bTV. Роднини на пациентка се нахвърлиха с юмруци върху лекаря, защото поставил инжекция много болезнено. След инцидента медиците излязоха на спонтанен протест и отказаха да посещават пациенти, които не са спешни.

Протестът обаче приключи при появата на екипа на bTV. По заповед на ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ, протестиращите се прибраха в сградата. По-късно директорът съобщи, че работата на дежурните продължава нормално.

Инцидентът се е случил около полунощ в петък. Тогава екипът на д-р Буен Тодоров е отишъл на адрес в Ботунец, за да помогне на млада жена с епилептичен пристъп.

Състоянието на пациентката е изисквало поставянето на инжекция. Внезапно, близки се нахвърлят върху лекаря в гръб и започват да го удрят.

Заедно с медицинската сестра успяват да избягат и да изчакат пристигането на полицията. Пострадалият медик е прегледан в „Пирогов” и по-късно освободен за домашно лечение. Смяната му през нощта завърши с комоцио.

По случая е задържан 39-годишен мъж, близък на прегледания пациент. Образувано е досъдебно производство.