Окръжната прокуратура в Ловеч образува досъдебно производство във връзка с инцидента в района на Крушунските водопади, при който на 6 ноември заради срутване на скална маса загинаха 45-годишна българка и 57-годишен англичанин. Пострада и 42-годишна жена от Плевен.

Досъдебното производство е образувано за причиняване смъртта на повече от едно лице. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели. Назначени са съдебно-медицински експертизи, посочват от държавното обвинение. 

Окръжна прокуратура-Ловеч е изискала от община Летница всички документи за установяване статута на природната забележителност и проследяващи историята на обекта, за извършваната дейност и контрол от страна на общината, както и за юридическото лице, на което е предоставен обектът на управление.

От РИОСВ-Плевен е изискана информация за осъществявания надзор и контрол върху обекта като природна забележителност. Предстои установяване на длъжностните лица, отговарящи за стопанисването, състоянието на обекта и поддръжката му.

В хода на досъдебното производство ще бъдат установени и всички лица, които могат да свидетелстват и ще се изготвят молби за правна помощ до Англия.