Преди учителският съвет да вземе решение, семейството на десетгодишния Митко от Пловдив, който спука тъпанчето на своя съученичка и предизвика масов протест на родители, реши да го премести в ново училище.

Ситуацията в ОУ "Братя Миладинови" ескалира дотам, родителите на децата от ІV Б клас да не пускат децата на училище, а проблемното момче да стои само в учебната стая.

Митко е осиновен на 6 години от семейство интелектуалци, които се грижат за още две деца, изоставени по домовете, предаде БГНЕС. Проблемите с неговото поведение не са от днес, още преди две години момчето влезе във вестникарските заглавия заради подобен протест на родители, но от друго училище.

ОУ "Братя Миладинови" е може би най-подходящото учебно заведение за него, защото там има екип от психолог, социален работник и ресурсен учител, които се грижат за деца със специални потребности, но се оказва, че родителите му не са се съгласили той да бъде включен в тази форма, предлагана по проект "Включващо образование".

Момчето учи там от началото на тази учебна година, като това е петото училище, което сменя. Ръководството на училището предложи то да бъде обучавано на принципа 70-30, като в първата част са уроците, на които присъства заедно с класа, като до него плътно стои възпитател, а втората- с ресурсен учител, но с това пък не бяха съгласни родителите на съучениците му.

Докато се чакаше окончателното решение на педагогическия съвет, семейството на Митко реши пак да го премести. Пред училището вече няма протести, а учениците от ІV Б клас са в клас.