Софийската районна прокуратура постанови задържане за 72 часа на 20-годишен катарец, който в сряда вдигна скандал в столичен мол, съблече се гол, показа неприличен жест, изплю се и заплаши да запали всички.

Мъжът отправил заплахите на английски език. Казал, че ще се върне и ще запали всички. Викал: „Аллах акбар“ и че Аллах ще дойде и ще накаже всички българи. Опитал и да удари с чаша един от свидетелите.

Според магистратите става въпрос за хулиганска проява, а не за терористична заплаха.

Задържаният Ал Хани Сауд Мохамед бил недоволен, че в салатата на майка му има свинско месо, се казва в съобщението на прокуратурата.

На младия мъж ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство, защото, освен всичко друго, ритал дошлите на място полицаи, съобщи зам.-районният прокурор на София – Радослав Димов.

Версията на ръководството на търговския център е малко по-различна. Според съобщение до медиите причината за скандала е размерът на сметката на чужденците.

Прокуратурата посочва, че действията на мъжа са извършени с особена дързост. Обвинението ще настоява да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение.

Заради хулиганската проява той може да получи до пет години затвор.