Пожар в възникнал по северния склон от ямболския парк “Боровец” и хотелския комплекс, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол.

По обяд днес е постъпил сигнал за възпламеняване на сухи треви и храсти по северния склон на ямболския парк “Боровец”. Огънят се е разпространил бързо и е засегнал част от намиращия се в близост хотелски комплекс “Боровец".

Над 20 пожарникари и спасители, както и полицейски служители и четири пожарни са на мястото и за момента не може да се посочи каква площ е обхванал огънят. Пожарогасителните дейности са затруднени от силния вятър.

Заради гъстия дим, временно е спряно движението по околовръстен път “Изток”. Полицията предупреждава хората, които живеят наблизо да затворят прозорците си, за да избегнат обгазяване.

Видео ни изпрати наш потребител в рубириката "Аз репортерът".

„За секунди понеже е силен вятъра стана мъгла и добре че успяхме да излезем и да изкарамехората. Предположения не мога да дам,но умишлен е според мен", споделя очевидец.

"Нищо не мога да кажа,нищо не знам,в момента помагам на колегите да гасят, нищо не мога да кажа", е мнението на един от пожарникарите.

Започнал от север, огънят прехвърля хълма,от другата страна е жилищният комплекс"Д-р Дончев".

76-годишната баба Керанка спи в къщи, когато чува викове. „Много,много паника, всеки бяга и се чуди какво да прави,търсят нещо да може да гасят,пожарникарите дойдоха и почнаха да гасят каквото можаха”, разказва тя.

Пожарникари и части на Гражданска защита едва смогваха да следват огнищата,които лумваха от силния вятър.Когато огънят тръгва към Дом за стари хора и Дом"Майка и дете",работещите там сами започват да гасят,виждайки че пожарни коли не идват. Работещ в дома коментира, че всички са били в паника. „Ужасно,всеки търчи нанякъде с кофи,с маркучи, но така или иначе тази пожарна не дойде".

.Към 18 часа пожарът бе локализиран и започна оглед за уточняване на причините и щетите.