Пострадалите при операцията в квартал „Горна Баня” са няколко полицаи, но те са леко одраскани със сачми. Това съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Тази сутрин приключи драмата в столичния квартал, където 35-годишен мъж се барикадира в дома си, а след това няколко часа стоя на покрива на сградата, скочи оттам и пострада леко.

Целта на службите при операцията е била доколкото е възможно, да се опазят живота и здравето на съседи, полицаи и на самия извършител.

Министърът обясни, че оръжието му е било незаконно. „Ако трябват законодателни промени, то те са в Закона за здравето - за изолация на опасните хора”, подчерта Веселин Вучков.

Сутринта Лъчезар падна върху платнище, поставено малко по-рано, а полицията го изнесе с носилка. Преди да падне от покрива, той удари главата си при опит да премине на съседния покрив.

От "Пирогов" съобщиха, че 35-годишният мъж има счупване на костите на носа и на глезена на единия крак. Той ще бъде преместен в МВР болница, където ще се осъществи лечението му.