Близки и приятели се сбогуваха с оператора, който загина в петък, за да спаси рускиня от мъртвото вълнение в Черно море. Григор Кумитски е автор на лентите "Чужденецът" и "Живи легенди".

Той стои зад камерата и в телевизионните сериали "Фамилията", "Кантора Митрани", "Домашен арест", "Забранена любов" и "Революция Z".

„Тъкмо говорехме с режисьора за каскадите и след 1 час Асен ми се обади и ми каза „Гришата го няма”. Един мъж, който е умрял достойно”, сподели каскадьорът Владимир Владимиров.

„Аз още се надявам, че е някаква кинаджийска шегичка, и се надявам, че още не е истина, защото е прекалено млад и прекалено талантлив и това е рядкост, такъв работлив човек, липсва на всички”, каза продуцентът Красимир Иванов.

„Как да ви кажа колко светъл човек беше той. Мога само да кажа „Благодаря ти, Гриша, че имах щастието и късмета да те познавам”, заяви актрисата Ваня Цветкова.

„Прекрасен приятел и изключителен оператор, както се оказа и много голям човек”, коментира продуцентът Александър Косев.

 „Единствено, което мога да кажа, е че беше прекрасен, прекрасен приятел, много близък мой човек и професионалист, нямам думи”, сподели операторът Андрей Андреев.

„В професията и живота си той присъстваше тихо, но категорично. Той не обичаше да е център на внимание”, каза пред „Тази сутрин” журналистът Георги Тошев, който е работил по свои проекти с Кумитски.

„Сбогом, Гриша. Много ни липваш, приятелю. Ще останеш винаги в сърцата ни”, написа актьорът и режисьор на „Чужденецът” Ники Илиев във Facebook.