Нов фрапиращ случай на пострадало дете - момиченце на 2 години и половина е с опасност за живота. То е с множество вътрешни наранявания, които е неясно засега при какви обстоятелства са получени.

Случаят е от четвъртък, но за него стана ясно едва днес. Пострадалото дете е момиченце на две години и половина от търговищко село. Първоначално е настанено в болницата в Търговище с множество синини по тялото, а впоследствие заради тежкото му състояние е транспортирано до болницата във Варна.

Извършена му е спешна операция. Детето е с опасност за живота.

Майка му е на 22 години. От октомври миналата година живее на семейни начала с 30-годишния Ахмед. Той е категоричен, че не е посягал. Не вярва и майката да го е направила: "По принцип се държи добре, понякога си изпуска нервите, виждал съм я да поплясква".

От полицията обясниха, че детето е било прието в търговищката болница на 30 април, а на следващия ден е транспортирано във варненската Света Марина.

„В момента е в съзнание, но, разбира се, с всички последици от оперативната интервенция. Има данни за множество травми, някои от които с различна давност, а това винаги буди такова съмнение и не случайно се води следствие по въпроса", каза проф. Виолета Йотова от УМБАЛ „Света Марина”.

На този етап не се знае как точно детето е пострадало. Майка му е била с него при приемането му в болницата във Варна, но в момента не е в лечебното заведение.

По случая се води разследване от районната прокуратура в Търговище.