Шофьор блъска като обезумял коли по "Цариградско шосе", а после влезе в малките улички около Софийския университет "Св. Климент Охридски". При инцидента са нанесени само материални щети - на шест автомобила. За щастие жертви и пострадали няма.

На ул. "Сан Стефано" минал през бариерата при сградата на Българската национална телевизия (БНТ). След това ударил служебен автомобил на телевизията и в този момент се отворила въздушната възглавница на собствената му кола.

Дори и това обаче не трогнало шофьора, който е около 50 годишен.

Той оставил автомобила си пред входа на БНТ и влетял в сградата.

Според полицаи шофьорът е бил под силен емоционален стрес, като крещял, че е самият Исус Христос.

Мъжът е задържан и отведен в полицейско управление. От столичното управление на КАТ съобщиха, че книжката на шофьора ще бъде взета, въпреки че има златен талон. Изясняват се причините за поведението му. Не е регистриран в психиатрични заведения. Пътни полицаи определиха като голям късмет това, че странния случай се е разминал без фатални последствия.

Междувременно,

65-годишна жена загуби живота си при пътен инцидент в Стара Загора. Тя беше блъсната на пешеходна пътека. Жената пресичала с сестра си, която е в болница, но в стабилно състояние. Шофьорът избягал от местопрестъплението и все още се издирва.

Катастрофа имаше и в Кресненското дефиле. 41-годишен македонец загина, а двама души са ранени. Инцидентът стана по обед. Пътят за Гърция беше блокиран двупосочно.