В село Сталийска махала днес продължи войната по пътищата. Тук двама души загубиха живота си. Според свидетели, тежкият удар е станал при гонка.

Сутринта на път към Лом, при навлизане в десен завой на мокър участък лека кола се удря с висока скорост в дърво. В автомобила пътуват трима мъже. Двама загиват на място. Те са на 22 и на 33 години. Водачът е в критично състояние и е закаран в столична болница.

Мъжете работят заедно в ломска фирма. Тръгвали за работа. Свидетели на случилото се твърдят, че колата им поднесла при гонка с друг лек автомобил. „Подгонват се, но какво е станало (...) Дали го е изхвърлил той, дали от силната скорост - защото ударът е директен, без спирачки”, каза Димитър Димитров, баща на един от загиналите.

Шофьорът е на 21 години. Това не е първата му катастрофа. Последната станала преди по-малко от месец. „Работили сме заедно с полицията, уведомявал съм ги, включително на някои от децата и с родителите съм говорил... Съжалявам”, каза Цветан Цветанов, кмет на село Сталийска Махала.

Гонките и високите скорости в селото са любим нелегален спорт, казват местните. „Това си е ежедневие. И денем, и нощем, и постоянно. И с мотори, и с коли (...) Това трябва да се спре, по всякакви начини трябва да се спре това”, разказва Цветан Илиев, жител на селото.

С каква скорост се е движел автомобилът и дали е бил засечен при нелегално надпреварване с друга кола, ще установи разследването.

След поредната трагедия хората се надяват, че гонките и скоростното препускане по улиците на селото, най-после ще спрат.