Момиченце на година и половина от варненското село Каменар е прието в тежко състояние в университетската болница във Варна.

Има сведения, че с него е извършено блудство. Сигналът за инцидента е подаден от майката, уточниха от МВР.

Бащата на детето е задържан за 24 часа.

Момиченцето е на 1 година и 9 месеца и е в кома, в изключително тежко състояние. Във враненската болница се борят за живота му.

Малката Станка е в детската реанимация на интензивното отделение, детското интензивно отделение в университетската болница "Света Марина", прогнозата е много лоша, но се борим с всички сили, каза проф. Виолета Йотова.

Лекарката не скри сълзите си от това, което е видяла, тъй като детето, имало изключително много стари и нови травми.

"Вижда се, че продължително и тежко е било малтретирано, а що се отнася  до следите от блудство, има наистина съмнителни травми, каза тя, но това може да се разбере само със съдебно-медицинска експертиза, каквато още не е изготвена", уточни докторът.

22-годишната майка на детето живеела във Франция, наскоро се върнала при семейството си в Каменар и отново се събрала с бащата. Роднините разказват, че мъжът й Мюмюш често й посягал.

Бащата на Мюмюш е излежал присъда за блудство над 9-годишно дете, разказват роднини. Сега прокуратурата работи по досъдебно производство, за да изясни обстоятелствата, довели до ново зверсто - над невръстното дете.