Нели Петрова: Повечето български шофьори карат безразсъдно
За два дни на пътя София – Варна край село Микре станаха три катастрофи, жертвите са 11
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нели Петрова
Снимка: bTV

За два дни на пътя София – Варна край село Микре станаха три катастрофи, жертвите са 11, сред тях има и 13-годишно дете.

Трета катастрофа с жертва край ЛовечКола, движеща се с превишена скорост, се блъсна в стълб при неправилно изпреварване. Загина една жена

Само за три години на този участък от пътя София – Варна при катастрофи загинаха 100 души. Чували сме името на селото в десетки репортажи, започващи с "кървав ден на пътя".

Преди повече от 20 години в този „триъгълник на смъртта”, както вече го наричат, загиват три депутатки от БСП. Но тази трагедия не помага колегите им от парламента да вземат мерки това трасе да се промени.

Колко ли ужасяваща ще е цифрата на жертвите за 20, след като за 3 години тя е почти 100. И колко ли време ще се спазват мерките за контрол на пътя, които днес нареди премиерът Борисов. Сред тях са видеонаблюдение и колани във всички автобуси и арести за нарушили шофьори.

Спешни мерки: Видеорегистратори и задължителни колани в автобуситеШофьорите, които са извършили тежко пътно нарушение, ще се отвеждат в най-близкото районно управление – това са част от мерките, набелязани на извънредното заседание при премиера

Преди четири години една почернена майка от Варна загубила дъщеря си на пешеходна пътека, влезе в парламента и каза, че ще бъде гласът на всички почернени майки и ще работи да спре безумието на пътя. Това е Нели Петрова, депутат от ГЕРБ.

„Съболезнования, пътувам често по това трасе. Повечето български шофьори карат безразсъдно, с идеята, че на тях няма да се случи. При последните катастрофи става въпрос за превишена скорост и неправилно изпреварване”, каза в предаването „Тази сутрин” Нели Петрова.

По думите й няма място за политическо заиграване с тази тема, докато майки губят децата си на пътя. Всички имаме деца и това е обща кауза – не е на ГЕРБ, не е на БСП, коментира депутатът.

Тя призова за пореден път също хората да не се доверяват на случайни адвокати при инциденти на пътя.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре