Намерено е тялото на едно от двете издирвани деца във водите на Янтра.

Операцията по издирването беше възстановена в 6 часа тази сутрин, предаде кореспондентът на bTV в региона. Пожарна, полиция и водолази претърсват обстойно района около паметника на Асеневци.

Снимка: Мариана Трифонова

В акцията се включиха и шестима военни водолази. Детето е открито мъртво на 20 метра от мястото, където са влезли да се къпят.

Претърсването на коритото и бреговете на реката продължава.

Много тиня, кал и клони допълнително усложняват обстановката и правят абсолютно всички обекти много трудно разпознаваеми, обясниха спасителите.

Снимка: Мариана Трифонова

И двете момчета, които са от дома за деца, лишени от родителска грижа „Пеньо и Мария Велкови“, имат родители. Изведени са от семействата заради лоши условия и среда. В дома са настанени с братята и сестрите си. Близките им са уведомени за инцидента.

„Ако ви кажа, че е възможно един възпитател или трима възпитатели, както са били вчера на смяна, могат да съблюдават ежеминутно всяко едно от 30-те деца къде се намира и че това е възможно, означава да ви излъжа. Би следвало още повече да се затегнат, което пък ще доведе също до неприемливост от други институции, от други организации. Ние не сме Бойчиновци, не сме възпитателно училище интернат", посочи Росица Димитрова, директор "Социални дейности" в община Велико Търново.

По документи правилата на институцията са спазени. В книгата на входа е записано - излизане – 13.30 часа, връщане – 16 часа, пребиваване - на двора.