Над 50 сигнала за наводнени обекти и части от пътната инфраструктура са постъпили в оперативния център на пожарната служба на територията на областите Благоевград, Кърджали и Смолян, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано днес на територията на град Банско беше обявено бедствено положение заради опасно високи води на реките Глазне, Бъндеришка и Демянишка. С верижна техника се укрепват и надстрояват дигите по поречието на водоемите.

10 екипа на пожарните служби в Кърджали, Момчилград и Джебел отводняват сгради и улици след проливния дъжд, който се изсипа над Кърджали.

35 са подадените сигнали за произшествия - има наводнени училища, детски градини, обществени сгради. Един от спасителните екипи изтегли закъсал автобус с пътници от залят с вода участък на бул.”Беломорски” в областния център. Отстранени са и паднали дървета след подадени сигнали от граждани.

Осигурена е допълнителна техника за справяне с последиците от валежите.

EVN Електроразпределение работи по възстановяване на електрозахранването в засегнатите от лошите метеорологични условия райони в Югоизточна България – основно области Смолян, Кърджали и Хасково. Има наводнени трафопостове и изключили електропроводи.

Пожарни екипи работят по отстраняването на паднали клони и дървета в района на община Пампорово. Наводнено е част от пътното платно между село Долен и гр. Златоград, в района има закъсали седем превозни средства. Няма опасност за хората в тях.

На територията на всички засегнати области са предприети действия за разчистване на паднали дървета и отстраняване на опасни предмети. Организирано е наблюдение на критичните точки на реките от засегнатите области. Към момента няма данни за бедстващи или пострадали хора. Няма непосредствена опасност за населените места.

Какво е положението във вашия град? Изпращайте ни снимки и видео през платформата "Аз, репортерът"!