Критично остава състоянието, на детето, което вчера пострада при катастрофа между лека кола и ТИР край Прохода на Републиката, съобщиха от университетската болница в Стара Загора. 

Загиналите трима пътници при жестокия челен удар в местността "Злия брод" между Гурково и село Пшеничево, са бабата, дядото и майката на момичето. То е на 7, а не на 10 години, каквато бе първоначалната информация.  

Защо е зъл "Злия брод" 

Участъкът, в който стана катастрофата е изключително опасен. Има ограничение на скоростта от 40 км/ч, но вероятно лекият автомобил се е движел с по-висока скорост.

Той е "изпуснал" десен завой, навлязъл е в насрещното движение, където в този момент е пътувал турски тир.

33-годишният Юсуф, шофьор на тежкотоварната машина направил всичко възможно, за да избегне удара, забил се в мантинелата.

За съжаление, сблъсъкът бил челен и фатален.

Жертвите 

На място в катастрофата загива д-р Снежана Иванова.  Тя е баба на 7-годишната Варвара, която е в критично състояние. Доктор Иванова е уважаван педиатър. Има кабинет в Разград, преди време е завеждала детското отделение на разградската болница.

Загива и съпругът й – 57-годишният Веселин. Той е управлявал автомобила.

В смачканата кола остава и майката на Варвара – 33-годишната Полина.

Дъщеря й е на командно дишане в Университетската болница в Стара Загора.  "Жизнените показатели на момиченцето са стабилни, но уврежданията на мозъка са тежки, много са и травмите по тялото на детето", поясни директорът проф. д-р Йовчо Йовчев.

Семейството било тръгнало към Хисаря, за кратка почивка. Избрали това време, защото Варвара, която е първокласничка, била във ваканция.