В критично състояние остава 25-годишният мъж, който вчера пострада в катастрофа на столичното Околовръстно шосе. Лекарите от Военномедицинска академия продължават да се борят за живота му. Той е с черепно-мозъчна травма и през изминалата нощ е претърпял петчасова операция.

Мариян е пометен от джип, шофиран от турски гражданин. Колата помита 25-годишният мъж и удря други два спрели аварирали автомобила. Приятелите на пострадалия мъж се притесняват, че случаят ще бъде потулен.

Само на 200 метра от мястото на катастрофата има стационарна камера за скорост. Веднага, след като преминат устройството, водачите натискат педала на газта и прехвърлят чувствително позволените 80 километра в час.

„Ако промяната не дойде вътре в нас, от самите нас, наистина ще бъде трудно да се преборим с тези инциденти. Наистина се забелязват доста повече нарушения след позиционираните стационарни камери”, посочи Николай Крушарски от КАТ-София.

Задължително слагайте триъгълник и обличайте светлоотразителните си жилетки, когато колата ви е аварирала. Това съветват от асоциацията на пострадалите при катастрофи.

„Има такива ситуации, в които има съвина. Този, който е превишил скоростта, но необезопасената ситуация също е предпоставка за катастрофата”, подчерта Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Най-късно до месец от КАТ връщат електронните фишове от мобилните камери за скорост.

Един млад мъж, за чиито живот лекарите продължават да се борят. Това е равносметката след поредния нелеп инцидент на пътя. А въпросите за отговорността на шофьорите и справедливите наказания остават все така висящи.