Мъж атакува с горелка автомобил на Народното събрание. Инцидентът стана по обяд и за щастие завърши без пострадали.

Единствено екип на bTV засне неочакваното нападение минути преди 12:00 часа по обед. Мъжът атакува служебен автомобил. Буквално на метри от охраната, той необезпокояван извади горелка и запали предната и задната гума на една от многото паркирани коли.

Само бързата реакция на един от шофьорите предотврати по-голям инцидент. Според шефа на гаража, запаленият автомобил е бил за общо ползване на депутатите, макар че имаше спекулации, че е на председателя на правната комисия Данаил Кирилов.

Мъжът, който крещеше „Да живее анархията!” бе арестуван. Част от депутатите се паникьосаха и заговориха за бомба, а други посрещнаха инцидента хладнокръвно.

След инцидента част от депутатите дори обсъждаха дали да не се сложи ограда около сградата на Народното събрание. Периметърът беше отцепен, а раницата - отнесена от специалните части, за да бъда обезвредена.

От МВР съобщиха за bTV, че към момента самоличността на мъжа не е установена, но той е задържан от полицията. Не е ясно и дали ще бъде образувано досъдебно производство.

Това което е сигурно, е че в раницата на мъжа наистина е имало бутилка под налягане с надпис "против човешката свобода".