Шофьор загина, а друг е в тежко състояние след челен сблъсък на пътя между Пловдив и Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, цитирани от „Фокус”. Сигнал за тежка катастрофа на пътя Пловдив – Пазарджик бе подаден днес около 12 часа на телефон 112.

Край разклон за Стамболийски лек автомобил „Ауди”, който пътувал в посока Пловдив, навлязъл в насрещната лента за движение и се блъснал челно в джип „Опел”, теглещ аварирал лек автомобил „Фиат”. При удара на място починал 25-годишният водач на аудито от село Братаница. В тежко състояние в болница е транспортиран 53-годишен пловдивчанин, който управлявал джипа.

Наложило се е мъжът да бъде изваден от автомобила с помощта на специализирана техника на пожарната. Без наранявания е водачът на „Фиат”, който също е от Пловдив. На мястото на инцидента са служители на районното управление в Стамболийски, които регулират движението. Извършва се оглед и са предприети действия за изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата.

По-рано днес от МВР съобщиха, че петима души са загинали в 30 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. При пътните инциденти са ранени 38 души, четирима от които са с опасност за живота.