Медицинска сестра в пловдивския психодиспансер била нападната от буйстващ мъж, а част от пациентите се нахвърлили с юмруци върху него. Ден по-късно мъжът умира в болницата.Оказва се, че нито една институция не е уведомена за масовия бой.

Преди няколко дни медицинската сестра Маргарита Йончева, която работи в мъжкото отделение, е нападната от 61-годишния Спас  Радушев. Мъжът е  докаран от Лъки от полицаи, които го настаняват принудително в отделението.

„Взимах му кръв и това отключи нещо и го провокира. Каза ми: „Коя си ти,че ще ми взимаш кръвта?” и ме нападна с юмруци”, обясни пред bTV потърпевшата сестра.

Минути след инцидента в отделението настанало истинско меле. Останалите пациенти се нахвърлили върху Спас да го бият и така спасили сестрата от по-тежки удари.

По думите на Йончева нападателят е бил свиреп и дори 10 души не са могли да го спрат.

Само ден след побоя мъжът умира в болничното заведение, а управата на центъра за психично здраве не уведомява никого за инцидента между пациента и медицинската сестра.

Роднините на Спас Радушев останаха шокирани от новината, че кроткият на вид човек е нападнал и бил медицинска сестра. Било им спестено също, че други  пациенти са му нанесли побой. Пред тях лекарите разказват друга история.

„Както си е стоял и е паднал и два часа са го свестявали и не е издържал”, обясни Красимир Радушев,син на починалия Спас Радушев.

Когато синът прибира тялото на баща си, открива, че окото му е насинено.

Управителката твърди, че разследващите ще се произнесат, но нито полицията, нито прокуратурата са били уведомени за двойния инцидент.

Криминална полиция обаче вече разследва случая.

За случая научихме от вас, тепърва колегите от дирекция „Медицински дейности” ще дойдат да извършат проверка, каза пред bTV Д-р Аргир Аргиров, директор на РЗИ-Пловдив.

„Ако се докаже версията, че смъртта е насилствена, ще изпратим наличната документация в Изпълнителна агенция „Медицински одит” и е в техните правомощия да направят друга проверка. Ако устаановят, че наистина се касае за нещо подобно, тогава могат, освен да налагат санкции и глоби, да дадат под съд виновните”, подчерта Аргиров.

По думите му институциите не са уведомени, защото са смятали, че става дума за смърт, настъпила по естествен начин.