Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща. Това каза пред bTV депутатът от ДПС Александър Методиев – бат' Сали.

Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити, каза Методиев.

Не искам да гадая, но според предположенията на хората вероятно има връзка между срещата и убийството, добави той.

Освен това, по информация, която Методиев получил от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение. Последвали заплахи, включително за убийство.

Депутатът добави, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана.

Междувременно от МВР съобщиха тази сутрин, че в хода на разследването е задържан мъж, чиято съпричастност към престъплението се изяснява.

Двамата братя бяха намерени мъртви в центъра на града, до заведението, в което са работели. По информация на bTV те са застреляни в гръб, от засада. Първо е бил убит единият, вторият се е опитал да избяга, но куршумите са го застигнали.

У единия от братята са открити наркотици, а у другия – бухалка.

В Ботевград има засилено полицейско присъствие. В ромската махала и в центъра патрулира жандармерия.

Местните жители споделят, че преди около 40 дни млад мъж е бил убит на паркинг в града и в интернет имало коментари, че следващите убити ще са братята.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов призна, че градът има сериозни проблеми със състава на полицейското управление – едва 20-тина души бдят за сигурността. Той обаче увери, че се създава дирекция за обществен ред и сигурност.

Надявам се с тези мерки да повишим сигурността в града, каза той.

Кметът добави, че се водят разговори с фирми за оборудване за видеонаблюдение, но призна, че по неговите наблюдения престъпността в града се увеличава.

Каквото зависи от общината, ще бъде направено, обеща Гавалюгов.