Започна делото за смъртта на 4-годишния Паоло. Детето бе прегазено през май на пешеходна зона в Стара Загора от бизнесмена Георги Сапунджиев.

Десетки жители на града дадоха подкрепата си за почерненото семейство с бдение пред Окръжния съд. Те поискаха справедлива присъда.

Въпреки първоначално изявеното намерение да не присъстват на заседанията, родителите на Паоло дойдоха в съдебна зала и поискаха да бъдат конституирани като частни обвинители. Съдът уважи молбата им.

Подсъдимият Георги Сапунджиев, който поиска съкратен процес, е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 10 години лишаване от свобода.

За майката на Паоло, справедлива би била единствено ефективната присъда. „В никакъв случай условна, защото това ще бъде още едно доказателство, не доказателство, но хората ще останат с впечатление, че могат да правят каквото си искат и където си искат и това да остане безнаказано”, заяви Красимира Иванова.

В хода на делото защитата поиска и съдът промени досегашната мярка за неотклонение на подсъдимия от домашен арест в 1500 лв. парична гаранция. Едновременно с това Сапунджиев получи забрана да напуска пределите на България.