Разплаках се, когато видях детето си в това състояние. Това каза в предаването „Тази сутрин” Мария Маркова, майка на 2-годишната Никол, която вчера беше жестоко нахапана от други деца в столична ясла. Инцидентът е станал в 8-о ОДЗ „Таврия” в столичния квартал „Борово”.

В 10 часа възпитателка се е обадила на майката на Никол и казала, че детето е претърпяло лек инцидент – било нахапано от две агресивни деца, но е добре и е спокойно. Когато взима дъщеря си в 5 часа, жената не може да повярва на очите си – вижда, че детето е с много хематоми, включително и на лицето. Този на лицето не изглежда като рана от ухапване. Другите наранявания са по ръцете и по гърба.

Лекарят, който прегледал вчера Никол, също не успял да определи от какво е раната на лицето. През нощта момиченцето два пъти се будило с плач.

Учителките, от които Мария Маркова взела детето си, са били втора смяна и не знаели какво точно се е случило. Тези от сутрешната смяна само им предали, че майката е уведомена. Казали също, че детето е било нахапано, докато оставили за малко децата на гърнета, за да вземат памперси. Децата в тази яслена група са 25.

Детето ще бъде прегледано днес от съдебен лекар, майката и лелята ще поискат среща с ръководството на детската градина.