Двама възрастни загинаха, а жена пострада при тежка катастрофа в Кресненското дефиле, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Около 15 ч. днес преди тунела в участъка Симитли – Кресна челно се ударили два автомобила - "Тойота" с дете, майка му и дядо му и "Лада", в която пътувала възрастна двойка. Според свидетели, по-новият автомобил се е движел с над 100 км/ч.

При удара тежко са пострадали пътуващите в ладата - на 76 и 73 г. от Сандански, които са издъхнали от раните си преди идването на линейките. Първоначалната информация беше, че и детето от другата кола е ранено, но, за щастие, то се е разминало само с уплаха. Майка му обаче е с тежки контузии.

Снимка: bTV

Пътят за Гърция за няколко часа беше затворен, което доведе до километрични опашки.

Отново днес във Враца 12-годишно момиче и баща му пострадаха, след като колата, в която пътували, била ударена от такси на кръстовище в северозападния град.

В тунел „Витиня” на АМ „Хемус” пък се блъснаха четири автомобила в ранните следобедни часове - въпреки че в ремонтирания участък скоростта не превишава 20 км/ч. 

При удара леко пострада жена. От болница Света Анна съобщиха, че тя е добре. При сблъсъка е ударила главата си, но не се налага да остане под лекарско наблюдение.

Движението скоро след инцидента беше възстановено.

Снимка: bTV

След относително спокойното начало на деня, следобед трафикът по основните пътни артерии на страната се засили – очаква се в рамките на деня между 80 и 100 000 автомобила да влязат в София след поредния дълъг уикенд. Към 18:30 часа най-интензивно беше движението в района на бул.”Цариградско шосе”, но никъде не се съобщава за сериозни задръствания.

На Владая бяха обособени 2 ленти за влизащите в столицата.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени, съобщи пред „Фокус” инсп. Петър Соколов от „Пътна полиция”.

От днес започва глобалната седмица на ООН за пътна безопасност. Тя е под мотото "Спаси живот". Намали скоростта. Пътните полицаи ще следят движението в малките населено място, където ограниченията не се спазват. Патрули ще има и на местата, където често стават катастрофи.

Също така контролът ще е засилен и около училищата.