Над 20 къщи в град Троян и село Балканец са били наводнени след проливните дъждове, съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова пред „Фокус”.

Къща на улица „Аламанка” се е срутила след пороя. Семейството, което е живеело там, е било евакуирано. Родителите и четирите им деца са настанени при роднини, търси се решение за настаняването им в общинско жилище.

Михайлова обясни, че са били наводнени и входът, и изходът на града.

Бил е свикан кризисен щаб, а цялата налична техника на общинските фирми и предприятия е незабавно мобилизирана. По думите ѝ движението и проходимостта на пътищата също са били възстановени.

Михайлова обясни, че са отводнени мазетата и приземните етажи на наводнените къщи. „Почистват се наноси по уличната мрежа, почистват се и затлачени шахти”, каза кметът. Наводнени дворове има и в село Орешак, което се намира в близост до града. „В момента оказваме помощ на място на всички. Няма места без електрозахранване и без водоснабдяване на територията на общината”, каза още Донка Михайлова.

В рубриката „Аз, репортерът” получихме видеа за пороя в Троян. „Поройният дъжд в Троян прокара бурни реки по улиците”, написа потребителят tsvete02 към видеото си:

Обстановката в Ловеч се нормализира

Нормализира се и обстановката в Ловеч, където от пороя вчера се срути част от покрива на сграда в центъра на града, използвана преди години от историческия музей.

Нивото на река Осъм е под критичното, въпреки че след вчерашните обилни валежи то се беше покачило значително. Почти 40 литра валежи са измерени в Ловеч.

Във вторник получихме редица снимки и видеа в „Аз, репортерът” за пороите в Ловече, Пазарджик и Троян и последиците след тях.