Изписаха от болницата френския фотограф Пиер Марсо, който беше пребит на столично кръстовище. Той сподели пред bTV, че няма да промени отношението си към България след инцидента.

Обвинение за инцидента беше повдигнато вчера на 30-годишния Емил Костов.

Засичане на пътя, отнето предимство, а след това преследване из столичните улици – това е предисторията на инцидента.

„Той ме попита дали съжалявам и ми каза „Ще видиш". Отиде до някъде, предполага, за да намери нещо, с което да ме удари, после се върна. Това е последното, което си спомням, защото след това загубих съзнание. Последното нещо, което си спомням е как съм на земята”, казва Марсо.

Фотографът не може да си обясни агресията на пътя. Бил е на много опасни места по света и не е предполагал, че такова нещо ще му се случи у нас.

„Една от причините да съм тук е, че е много спокойно място. Не съм си мислил, че бих имал каквито и да било проблеми с когото и да било тук. И досега е било така. Но на пътя хората са по-агресивни от обикновено. Така че не знам. Не си правя генерален извод от единична случка. Случи се на мен, но може да случи на всеки. Неприятни неща се случват навсякъде. Като цяло не е опасен град”, казва още французинът.

Обвиненият за нападението Емил Костов отказа коментар. Адвокатът му обясни, че бил предизвикан заради отнето предимство. Ударил е Марсо само веднъж, а травмите на французина били от падане на земята, а не от побой. Емил съжалява за избухването и агресията, твърди защитникът му.