Влак горя край Каменец, съобщи днес по обед зрител на bTV в рубриката „Аз, репортерът”. Пред bTV от БДЖ уточниха, че става дума за възпламеняване на захранващи кабели и влакът вече се движи по маршрута си. Няма пострадали.

Възпламенили са се кабели на вентилатора под ходовата част, като веднага щом влаковият екип е усетил дима, влакът е бил спрян, а пожарът е загасен. Информирана е и пожарната.

Снимка: Аз, репортерът

За да може влакът да продължи по маршрута си, е пристигнал друг локомотив. В момента влакът се движи отново към Русе с 120 минути закъснение.

По-късно от БДЖ излязоха с официално съобщение, в което уточниха, че около 11.15 часа международният бърз влак №460, който пътува по маршрут София-Букурещ, спира в междугарието Пордим –Левски (в района преди спирка Каменец) поради запушване на захранващи кабели на вентилатора, който служи за охлаждане на локомотива.

„За потушаване на излизащия дим локомотивната бригада е използвала пожарогасител. Превантивно е извикан и екип на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. В 12.55 часа е изпратен дизелов локомотив, с който влакът в момента пътува към Горна Оряховица. От гара Горна Оряховица до гара Русе влакът ще продължи своя път с електрически локомотив”, продължава съобщението.