Движението в тунел "Витиня" на магистрала „Хемус” вече е възстановено след една от най-тежките катастрофи, която стана вчера.

Едва тази нощ към 2 часа екипите на място успяха да разчистят и обезопасят района, в който верижно се сблъскаха над 50 коли.

В катастрофата, предизвикана от поднесъл ТИР, загинаха трима души. До късно снощи продължиха процесуално-следствените действия на място. Огледите се извършваха в присъствието на автоексперт. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

На Витиня беше създадена организация за изтегляне на тежкотоварните автомобили, през около 30 минути се спира движението в посока към София, за да бъдат пропускани оттам поетапно камионите, пътуващи в посока Варна.

Пациентите, приети в „Пирогов” след тежката верижна катастрофа, са в стабилно състояние без непосредствена опасност за живота, съобщи говорителят на болницата Мария Пойразова.

Там са настанени шестима от общо 14-те пострадали при инцидента.

9-годишното момиченце, което е с рана на главата, е в стабилно състояние в неврохирургията. Майката на детето също е пострадала, има счупване в областта на носа, но тя е в болницата като придружител на момиченцето.

Около час и половина-два останахме в тунела след катастрофата, разказа пред bTV 36-годишната Мария Христова, която е една от ранените. Съпругът й също е пострадал и е в „Пирогов”.

„Как оживяхме, само ние знаем. Видяхме смъртта отпред, описа тя ужаса в тунела. Мария се е прибрала от Италия в отпуск за 10 дни и е пътувала към Враца.