Четирима младежи – две момчета и две момичета, загинаха на Велика събота при тежка катастрофа на главен път Е-79 край Сандански, предаде БГНЕС.

Жестокият пътен инцидент стана към 10.00 часа в района на мотел "Мамин Кольо". На завой, мокра пътна настилка и непрекъснат дъжд лек автомобил "Фолксваген Пасат" поднася, завърта се и навлиза в насрещното движение. Фолквагенът се движи от Кресна в посока Сандански. Навлизайки в насрещната лента се блъска в джип "Мицубиши Паджеро", управляван от 45-годишен мъж от село Добри лаки, община Сандански. Джипът излиза от Сандански и се движи в посока Кресна.

Вследствие на сблъсъка загиват четирима, всички пътуващи във Фолксвагена. Това са 28-годишиният Д.Т. и С.Т. на 25 години от град Петрич, С.Ч. и Т.Г., на 26 години от село Яворница, община Петрич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Двете момчета са от Петрич, а загиналите момичета от Яворница. Директорът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов потвърди, че двете загинали момчета са братя.

В столицата двамата братя били студенти, а за тази вечер било предвидено тържество, на което по-големият Димитър да обяви годежа си с 26-годишната Траянка.