Американското посолство в София е получило информация за опасност за неуточнена автобусна линия или автобусни линии, минаващи в района на хотел „Плиска” на столичния бул.”Цариградско шосе”. Това се посочва в съобщение, публикувано в официален „Фейсбук” профил на консулската служба на Държавния департамент.

Американските граждани са посъветвани да избягват района и да използват друг вид транспорт.

От посолството бяха лаконични пред bTV: "Не коментираме текущи разследвания". Не стана ясно дали става дума за действия на правоохранителните органи или вътрешна проверка за произхода на нетипично конкретното съобщение.

 

U.S. Embassy Sofia, Bulgaria Security Message: Avoid Vicinity of Hotel Pliska, SofiaMarch 23, 2016 The U.S. Embassy...

Публикувахте от U.S. Department of State: Consular Affairs в 23 март 2016 г.

Главният секретар на МВР Георги Костов каза пред bTV, че сигналът е проверен. "Няма действителна заплаха за здравето и живота на гражданите", подчерта той.

Костов не каза откъде е дошъл сигналът, но уточни, че не е от посолството.

До този момент няма констатирани конкретни заплахи за сигурността, увериха от МВР.

"След трагичните събития в Брюксел МВР получава редица сигнали от загрижени граждани. Всички те се подлагат на щателна проверка. Засега не са идентифицирани конкретни заплахи. Призоваваме гражданите към спокойствие", се казва в съобщение от министерството.

От около две години хотел "Плиска" всъщност не е хотел, а бизнес център.

Пред него по булеварда минават няколко автобусни линии, сред които 84, която върви до летището и няколко, които свързват района с гарата.

 

Засилено е полицейското присъствие в района на хотел Плиска. Главният секретар на МВР ме увери, че към момента няма данн...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в 23 март 2016 г.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви във "Фейсбук" профила си, че полицейското присъствие в района на бившия хотел е засилено.