Челен удар между лек автомобил "Мерцедес" и джип "БМВ" Х6 около 10.30 часа тази сутрин в района на Бачковския манастир прати седем души, сред които две деца, в болница, предаде БГНЕС.

Първоначалната информация беше за 4 пострадали жени, от които - две с по-тежки наранявания.

Катастрофата е станала на ляв завой точно след оградата на Бачковския манастир при изхода на село Бачково. По първоначални данни причината е в неправилно изпреварване при пълна липса на видимост от страна на водачката на лекия автомобил, 20-годишно момиче от Асеновград.

Колата се е смачкала дотам, че се е наложило ПБЗН да реже ламарините, за да извади пострадалата водачка. Четири коли на Спешна помощ- Асеновград са се отзовали на повикването. Движението в района бе затруднено няколко часа, към 15 ч. вече е възстановено и в двете платна.

Две от жените, пътували в Мерцедеса, са по-тежко пострадали- с политравми и съмнения за комоцио. Те са настанени за лечение в Университетската болница в Пловдив.

Две деца - на 2 и на 4 години, заедно с майка си, са настанени в асеновградската болница с леки травми. Те са от блъснатия автомобил. Бащата, който е управлявал джипа, е в Университетска болница в Пловдив.

В асеновградската болница пък е водачката на Мерцедеса, която отказала да бъде транспортирана до Пловдив. Нейна спътничка е с фрактури на ръката и крака и контузия на главата.