Телата на четирима души бяха открити в Кърджалийско и Кюстендилско. Те са на жена и трима мъже, които са били обявени за издирване, след като излезли от домовете си в преспите и не се завърнали.

Вчера в землището на кюстендилското село Пиперков чифлик е намерен трупът на обявена за издирване на 12 март 76-годишна жена от селото, съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил.

При извършения оглед следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

По-рано днес труповете на 80-годишен мъж от Перник и 40-годишния му син бяха открити в землището на село Дождевица, Кюстендилско. Двамата мъже са в неизвестност от 8 март, но семейството подава сигнал в полицията близо седмица по-късно – в събота, 14 март.

Миналата неделя двамата мъже излизат от къщи без мобилните си телефони и тръгват с влак от Перник за Дождевица. Когато слизат на гарата, тръгват пеша към къщата си в селото, разстоянието до която е около километър и половина. По това време метеорологичните условия в Кюстендил бяха сложни – с ниски температури и постоянен снеговалеж.

Труповете на мъжете са намерени по пътя от жп спирката към махала Грамаге, закарани са за аутопсия в кюстендилската болница. При направения оглед следи от насилие не са установени. По всяка вероятност причината за смъртта им е измръзване.

Образувано е досъдебно производство по случая.

Трупът на 65-годишен е бил открит снощи в землището на село Безводно, съобщиха от ОД на МВР- Кърджали. Мъжът излязъл от дома си и като не се прибрал надвечер, започнали да го търсят. Няма данни за насилствена смърт.

Предполага се, че се е придвижвал от едната махала на селото до другата, когато е паднал в снега.

От четири дни Безводно е откъснато от света, след като заради свлачище пропадна единственият път към него. Достъпът до селото става само през тесни планински пътеки или с лодка по язовир „Боровица”.

  • Бургас е много по-готов за зимата от миналата година, обяви областният управител
  • След водата в Белозем остана калта
  • Бедствено положение в Белозем след пороите (СНИМКИ)
  • Община Карлово обяви частично бедствено положение заради пороите (СНИМКИ)
  • И Добрич отбелязва годишнина от унищожителното наводнение
  • Втори ден градушка в Ерма река, посевите са унищожени (СНИМКИ)
  • Армията е готова да помага на населението при усложнена обстановка
  • Възможни са повишения на речните нива на места в страната
  • Мездра остава в бедствено положение, чака нови порои
  • Дъждът в Северозападна България спря, разчистват и оценяват щетите