Частен хеликоптер се е разбил на метри от брега в Царево. Пилотът е кръжал много ниско над водата, където се е провеждало състезание с джетове, предаде кореспондентът на bTV в региона.

В хеликоптера е имало трима души и те са извадени от морето невредими, като са им помогнали състезателите с джетове. Предстои да бъдат разпитани от "Гранична полиция" и да разкажат как се е стигнало до инцидента.

Причината за падането на хеликоптера е загуба на контрол над машината, съобщиха по-късно от бургаската полиция. Хеликоптерът „Робинзон R 44” е бил управляван от 61- годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна. С машината са се придвижвали двама мъже от София на възраст 43 и 57 години.

При инцидента няма пострадали хора, не е констатиран и разлив на петролни продукти.

Хеликоптерът е излетял от авиобаза село Калиманци, област Варна, и в 13.10 часа и се отправил в посока Царево. Около 14.00 часа в района на пристанище Царево при опит за преминаване за втори кръг за кацане пилотът загубил контрол над машината, при което оборотите й паднали и хеликоптерът, захождайки, паднал в морето, след което потънал на дълбочина около 3-4 метра. 

Той е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 година и летял под името на авиоотряд-Варна.

Някои от зрителите на състезанието не са разбрали, че се е случил инцидент, помислили са, че е ефект. На място има полиция и различни спасителни служби.

Хеликоптерът ще изваден най-вероятно утре, сега се обсъжда какъв кран ще бъде използван необходим за неговото изваждане на сушата.

Кадър от падналия в морето хеликоптер получихме в рубриката ни "Аз, репортерът".