Буря предизвика сериозни щети в Шуменско
Градушка колкото яйце падна в Царев брод
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Буря в Шумен
Снимка: Аз, репортерът

Повече от 40 сигнала за паднали дървета и кабели са получени в Община Шумен след снощната буря в града, предаде БТА. Има прекършени дървета и стълбове, както и прекъснати проводници. Подадени са и сигнали за коли, пострадали от паднали клони.

Красимир Косев от дирекция „Превенция и дейности по защита на населението” посочи, че работници от общинските предприятия са работили до полунощ, за да осигурят проходимостта на улиците.

Спешно се почистват улиците от паднали листа и клони, за да се освободят шахтите.

В Шумен най-пострадали са районите около улиците „Кирил и Методий“, „Ген. Столетов“, „Васил Друмев“, „Васил Априлов“ и кварталите „Гривица“ и „Боян Българанов“.

По данни на кмета на село Царев брод Стефан Живков в населеното място е паднала градушка с размерите на яйце, като има данни за нанесени поражения по няколко покривни конструкции.

Втори ден градушки и порои в странатаЗрители на bTV сигнализираха за бури, повалили дървета

Късно снощи пътят между селата Царев брод и Велино е бил наводнен и непроходим за няколко часа. През нощта водата се е отекла и отсечката вече е отворена за движение.

По информация на дежурните в общините без ток са село Войвода в община Нови пазар и село Вълнари в община Никола Козлево, поради наводнени трафопостове след снощните валежи в региона.

Екипи на "Енерго Про" работят за отстраняване на авариите. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре