Пореден акт на физическо насилие над служител на Агенцията за социално подпомагане (АСП) беше извършен тази сутрин в дирекцията "Социално подпомагане" - Оборище, се посочва в съобщение от пресцентъра на АСП.

Нападнат и ударен в главата е бил Иван Иванов, директор на дирекцията. Нападателят е баща на три деца, спрямо които е предприета мярка за закрила.

Случаите на децата са отворени през октомври 2013 г., когато след насилие над едно от децата от страна на бащата, на детето е предоставена полицейска закрила.

По време на срещата днес мъжът е скъсал предоставените му документи, крещял е на социалния работник. Чувайки виковете, се намесил директорът Иванов, който е бил нападнат и ударен в лицето. Потърсено е съдействието на полицията и на Спешната медицинска помощ заради кръвоизлив в ухото.

Дни по-рано жена е нападнала Милена Маринова, началник на отдела "Закрила на детето" в същата дирекция "Социално подпомагане". Жената е майка на дете, отново с предприета мярка за закрила след сигнал за упражнено насилие в семейството, получен в началото на ноември т.г. На 10 ноември при посещение в дирекцията жената отправила заплахи към служителите и ударила Маринова. По случая е образувано досъдебно производство.

Тези два инцидента свидетелстват за ескалиращата агресия спрямо служители на АСП, се отбелязва в съобщението.