По чудо няма жертви при днешния челен удар между камион и автобус, недалеч от Сливен. При тежката катастрофа пострадаха 16 души.

От полицията и пътното управление в града обсъждат въвеждането на допълнителна лента, или нови пътни знаци в критичния участък край село Камен.

15 часа следобед. Автобусът се движи към Ямбол. В него пътуват 30 учители от Ахелой и Поморие, празнували 24 май във Велико Търново. Шофьорът внезапно навлиза в отсрещната лента, където се движи камион

Ударът е бил челен. Според пътниците в автобуса шофьорът предприел маневра за изпреварване, въпреки че тук е забранено.

"Шофьорът караше сравнително бързо и точно на завой и се опита да намали, но просто много засилен беше автобуса ни. Шофьорът на тира отиде встрани, просто нямаше платно, опита се да избегне удара, но не успя", разказа пострадала.

Според началника на КАТ-Сливен гл.комисар Тодор Тодоров, причините за инцидента са мокър асфалт, обилен дъжд и неспазване на ограничението. То е 60 км/ч, но масово се кара по-бързо.

Снимка: bTV

Според небезизвестния Динко Вълев, участвал във ваденето на хората от автобуса, сред тях е имало окървавени и „едва движещи се”. "Няма сериозно пострадали, с травми на гръден кош и глава, предлагаме хоспитализация, но отказват", обаче каза д-р Пенчо Йоргов от МБАЛ-Ямбол.

16 от пътниците са с наранявания. В сливенската болница са приети четирима, най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса

Преди година на същото място загинаха в катастрофа двама младежи. Днес пътят остана затворен с часове. На мястото на инцидента ще бъде направен втори оглед.