Автобус по линия №5 на градския транспорт в Асеновград изгоря до основи. Инцидентът е станал около 18:30 часа. Колата е пътувала от кв. „Горни Воден” към Асеновград, когато се е самозапалила, предаде „Фокус”.

В превозното средство са пътували пътници, които са слезли от автобуса преди да се запали и са невредими. Движението бе спряно за около половин час, вече е възстановено.

Автобусът е собственост на транспортната фирма „Комексмаш- Васил Пиронков”. Собственикът Васил Пиронков уточни, че не е имало пътници в момента на възпламеняването на автобуса, а той е свършил превоза по линията си и прибирайки се към гаража се е самозапалил.

По време на управлението шофьорът е забелязал, че в предницата на автобуса нещо се е възпламенило, веднага е спрял и е извадил пожарогасителя, но не е успял да изгаси разрастващите се пламъци.

По думите на Пиронков автобусът е нов и целият е от пластмаса, което е допринесло за цялостното му изгаряне, именно това вероятно ще затрудни определянето на причините за инцидента.

Собственикът допълни, че всеки ден автобусът е минавал по 300 километра и до този момент не е имал никакви технически проблеми.