Автобус, пътуващ по линията София – Силистра, е катастрофирал по пътя Силистра – Русе на разклона за силистренското село Ситово. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Силистра.

По първоначални данни около 4 часа сутринта шофьорът загубил контрол над управлението и машината навлязла в овощна градина. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. 26-годишният водач сам подал сигнал за инцидента на тел. 112.

Първоначалните данни от започналото разследване сочат шофьорска грешка при управление на автобуса с превишена скорост, съобщиха от прокуратурата. 

Шофьорът обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен и е посочил това обстоятелство като причина да изгуби контрол над автобуса и да навлезе в крайпътна нива.

Имаше и версия, че шофьорът е заспал на волана.

Десетима от пътниците в автобуса са откарани в спешния център на МБАЛ в Силистра. От МВР съобщиха, че няма тежко пострадали. Седем са прегледани и са освободени.

Трима са настанени за лечение в ортопедичното отделение с фрактури, но без опасност за живота.

Впоследствие една от жените е транспортирана до Варна за операция от неврохирург.

Дежурна оперативна група извърши оглед на мястото на произшествието. Движението в района се осъществява нормално, съобщават от МВР.