Авария в „Арсенал” взе жертва (ОБЗОР)
Не е ясно дали става дума за човешка грешка, или за техническа неизправност
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Завод Арсенал
Снимка: bTV

Млад мъж загина, а друг е обгорял тежко в оръжейния  "Арсенал". Инцидентът е станал при производство на заготовки за димни гранати.

Загиналият е 27-годишният Цеко Василев от с.Шаламаново. Той е с две години стаж в завода. Тежко пострадал е 45-годишният Красимир Желев от Казанлък. Той от 10 години е в „Арсенал”, бил е и награждаван за работата си.

И двамата работници са подписали инструкции за безопасност преди пожара в цеха. 

Две са версиите за случилото се – човешка грешка и техническа неизправност. Към 10 ч. тази сутрин двамата работници влизат в помещение с работещ смесител за димни смеси в цех 130 на казанлъшката оръжейна. Машината е с външно управление и трябва да работи при затворени врати.

Мъж загина, друг пострада тежко при инцидент в завод „Арсенал” в Казанлък (ВИДЕО)Запалила се е химическа смес, според вътрешния министър най-вероятно в случая става дума за човешка грешка

„По непонятни за нас причини двамата работници се озовават вътре с работещ миксер. В тоз момент, случвали се нещо в самия миксер той се възпламенява”, обясни директорът на завода Николай Ибушев.

„Арсенал” е най-големият работодател в областта с близо 11 000 служители. Под сурдинка работниците признават, че се страхуват: „Всичкото е борба за хляб, това всичко го правим за семейството, не за друго нищо”.

Инцидентът в „Арсенал“ – поредният от серия тежки произшествияВижте хронологията им

Загиналият мъж оставя съпруга и момиче на една година. Докато докторите се борят за живота на Красимир Желев, съпругата му изкара цялата си смяна. В същото предприятие.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре