9 души са извадени от преспи на пътя Бузлуджа – Шипка
Те са се качили на затворения за целия зимен сезон път за дрифт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Бузлуджа, сняг

9 младежи са извадени от преспите на пътя Бузлуджа – Шипка. Сигналът за блокираните коли е подаден към 4 ч. сутринта.

По информация от Илия Златев от Областно пътно управление в Стара Загора те са се качили на затворения за целия зимен сезон път от Бузлуджа през Шипка за дрифт.

Незаконни и опасни състезания край София при всеки сантиметър снягЕдно от най-популярните места за дрифт е пътят към Златните мостове. Участниците споделят, че досега не са виждали полиция да се качва до там

Седем момчета и едно момиче от Раднево са се качили в планината вечерта и са закъсали в преспите. Един от младежите се обадил на родителите си и те опитали да ги спасят, но също закъсали в снега. 

младежи

С помощта на пътноподдържаща техника пожарен автомобил е успял да стигне до колите. Наложил се е кратък пешеходен преход, преди те да бъдат прибрани в пожарната кола.

„За щастие всичко приключи успешно, няма пострадали сред бедстващите, но безразсъдството на тези младежи коства много финансов и човешки ресурс на няколко институции”, коментира Илия Златев.

Родителите твърдят, че учениците не са правили дрифт, а отивали към хижа Бузлуджа. Младежите, както и родителите им, ще бъдат глобени.

„На четирите автомобила, навлезнали в забранения път, ще бъдат наложени санкции в размер на 300 лв., ще бъдат отнети свидетелствата за управление за месец и ще бъдат свалени номерата на колите им за три месеца”, категоричен е началникът на КАТ Тихомир Желязков.

През зимата участъкът често се използва за екстремно шофиране.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре