7 души загинаха при две тежки катастрофи в рамките само за няколко часа. 20 тежки инцидента с 20 ранени са станали за последното денонощие, съобщиха от полицията.

Малко преди 7 часа тази сутрин трима души загинаха, а един беше ранен при катастрофа между три автомобила на пътя Кнежа - Луковит. Причините се изясняват, съобщиха за bTV от пресцентъра на МВР. Движението на място беше блокирано за повече от 2 часа.

Късно снощи други трима души загинаха след удар на лек автомобил в тир на Прохода на републиката. Катастрофата е станала малко преди 21 часа. Загиналите са мъже на 28 и 29 години и жена на 27. По първоначална информация водачът на лекия автомобил е загубил управление над колата, влязъл е в насрещното и се е ударил в камиона. Заради катастрофата до 2 часа през нощта Проходът на републиката остана затворен.

И още една катастрофа взе жертва. Инцидентът е станал около 6 часа и 30 минути тази сутрин. При включването за автомагистрала „Струма" на разклона за Мелник шофьорът е изпуснал управлението  и е изхвърчал в крайпътна канавка.