3-годишно дете е убито вчера вечерта на пътя в Сливен. Инцидентът е станал в сливенския квартал „Речица” към 20 ч., съобщи кореспондентът на bTV в региона.

"Фиат" блъснал тригодишно момиче. То е починало на място.

Шофьорът, на 25 години, е опитал да избяга, но е заловен след гонка с полицията. Той е бил без книжка, а алкохолната му проба е положителна.

"Следствието ще установява дали по време на произшествието водачът е употребил алкохол, тъй като в момента на задържането той е показал проба от 0,89 промила", обясни Първолета Мандинска, говорител на полицията в Сливен.

3-годишната Даниела играела пред къщи с други деца. Трагедията става пред очите на близки и съседи

Мъжът живее на същата улица. Съседи и близки на момиченцето искат там да бъде поставен "легнал полицай", за да няма други жертви. Почернената майка иска доживотен затвор.

25-годишният шофьор е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Той има условна присъда за шофиране без книжка, два пъти е залавян от полицията да кара без необходимия документ.

През изминалото денонощие на територията на цялата страна са станали общо19 тежки катастрофи с трима загинали и 21 ранени. Двама от ранените са с опасност за живота. Това сочат данните на Съюза на българските автомобилисти.

Директорът на „Пътна полиция” обяви в интервю за bTV, че от началото на тази година убитите и ранените при пътни инциденти са повече от тези за миналата година. Неговата дирекция предлага законови промени, с които да се криминализира шофираменот с превишена скорост, без книжка и в нетрезво състояние.