Мъж е загинал, а 7 души са ранени при преобръщане на микробус в района на разклона за мотополигона край севлиевското с. Горна Росица, съобщиха от МВР.

Към 17.45 часа е получен сигнал за произшествие на пътя между Севлиево и Габрово. По първоначални данни, микробус "Форд Транзит" със 7 пътници, след удар с товарен автомобил, се е отклонил от пътя и се е преобърнал вдясно от шосето.

При инцидента на място е загинал шофьорът, седмината пътници са пострадали, като един е с по-сериозни наранявания. Ранените са откарани в болница. На мястото на катастрофата са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Движението се регулира от екипи на "Пътна полиция".

Московски назначи проверка

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на фирмите превозвачи, във връзка с днешния пътен инцидент между микробус и камион.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” ще започнат комплексна проверка във фирма „Общински пътнически превози – Габрово”, чиято собственост е микробусът, както и във фирма „Зарини”, ползвател на товарния автомобил.

Фирмите ще бъдат щателно проверени за наличието на всички необходими документи, свързани с осъществяването на транспортната дейност.

Ще бъде инспектирана организацията на работа в предприятията, както и наличието на преминати технически прегледи на превозните средства, тахографите, документите на водачите и всичко необходимо за извършването на превози на пътници и товари.