Има ли есемес схема за прием в детските градини в София?
Става въпрос за родители с болни деца, които търсят човешко отношение, смята Янка Такева
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
2111533308.jpg
Снимка: bTV

Скандалът с приема в детските градини в София се разраства. Вчера пред bTV уволнената директорка на 164-та детска градина „Зорница” в кв. „Горна баня” Мариана Иванова показа есемеси от районнен кмет и от експерти на Столичната община.

От общината контрираха, че тези есемеси не доказват никакъв натиск.

Уволнената директорка на градина в София показа есемеси за прием на деца „по втория начин”Преди есемесите с име и ЕГН има вербален натиск, който е трудно доказуем, каза Мариана Иванова

С този театър бившата директорка омаскарява образователната система и то неоснователо, обяви в предаването „Тази сутрин” Янка Такева, председател на Съюза на българските учители. Тя попита защо един директор ще пази 7 години есемеси и ще ги прехвърля от един телефон на друг (показаните есемеси бяха от последната година).

Според Такева става въпрос за това, че хора с болни деца са търсили човешко отношение.

По думите на Васил Николов, председател на Националната инициатива за качествена и иновативна образователна система, схемата с есемесите за прием „по втория начин” е обществена тайна.

Уволнена директорка на детска градина в София: Има натиск чрез есемеси за прием „по втория начин”Натискът идвал от директори и експерти в Столичната община, и от районните кметове

„Приветстваме, че в детската градина се извърши проверка, установени бяха нарушения. Дали има есемеси или не, директорката е участвала в тази схема, нормално е да бъде уволнена”, коментира още Николов.

От неговата организация настояват подобни проверки да бъдат извършени във всички детски градини и да се види колко деца са приети извън електронната система.

Искаме проверки, защото сега има едни обществени съвети към градините, които са казионни и обслужват интересите на директорките, каза представителят на родителите.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре