Илияна Йотова: Няма война между „Дондуков” 1 и 2
Аз съм от малцината политици, които смятаме, че ще направим добро европейско председателство, коментира Йотова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Илияна Йотова
Снимка: Ладислав Цветков

„Няма война между институциите на „Дондуков” 1 и 2”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Лице в лице”.

„Цветан Цветанов някак остана изолиран. Злокобната пресконференция, която направи преди формирането на комисията за самолетите, остана да виси в пространството – никой не го поде, защото всички разбраха несъстоятелността на твърденията му”, каза Йотова.

По думите й президентът Румен Радев и тя са много различни от всички други преди тях. „Опитват се да ни вкарат в стереотипите, в които 28 години живеем. Ние не искаме да сме част от тях”, допълва Йотова.

Конфликтът Цветанов – Радев – рунд пореденОчакваме вашите коментари по темите в предаването

Според нея президентската институция остава неразбрана към този момент.

„Аз съм от малцината политици, които смятаме, че ще направим добро европейско председателство, но при едно условие – не можем 1 месец да се занимаваме само с НДК”, коментира Йотова.

Според нея скандалът с Двореца измества от фокуса на управляващите по-важни теми, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

БСП и ДПС не приеха доклада на комисията за харчовете за НДКНа опозицията не й достигна само глас, за да отхвърли документа

„Не приемам желанието на някои министри, които подготвят това председателство, да вървим по инерция и да не използваме момента да заявим нашата позиция”, коментира още Йотова.

Тя добави, че приема формулата на „трите К”, но може да бъде и „трите С” – стабилност, сигурност, солидарност.

„След ваканцията най-накрая ще започне големият разговор за това какво ще правим с председателството. Имаме поне 2 знакови дати по това време – 3 март и 24 май”, допълни Йотова.

Тя наблегна, че като единствени носители на кирилицата в Европа, България трябва да превърне 24 май в „празник на Европа”.

„България трябва да излезе от кюшетата”, категорична е Йотова.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре