Депутатът от ДПС Илия Илиев доброволно се отказа от имунитета си. Това съобщи народният представител от ДПС пред журналисти във връзка с искания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров.

Сутринта той депозира съгласието си, след като главният прокурор поиска да започне разследване за присвояване на 3 милиона лева чрез подставени фирми. Илия Илиев коментира днес, че дори може напусне парламента, защото от ДПС като опозиция нищо не зависело, а управляващите сами решавали какво да правят.

Той заяви, че не се притеснява от целия случай, но не е приятно за семейството му. „Самото медийно популяризиране на този въпрос дава едно притеснение в личен план на семейството ми най-вече.

В крайна сметка всеки човек нещо трябва да работи и да си храни семейството си. Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутатът съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално“, обясни той.

На въпрос дали обмисля да напусне парламента, той посочи, че ще го направи. „Както виждате много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било“, коментира Илия Илиев. „Нека прокуратурата и съдът да си свършат работата. Най-вече съдът, защото прокуратурата сама не може да реши кой е виновен и кой не“, обясни Илия Илиев.

Той посочи, че се чувства обиден. „Изведнъж, когато станах депутат се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години.

Миналият път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава?", заяви Илия Илиев. „Ако съм виновен ще си изтърпя наказанието, ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета", заяви Илиев.

По думите му, е интересен въпросът защо това се случва след като е станал депутат. „Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил нямаше да съм тук“, заяви Илия Илиев.