1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

„Юлен” очаква след проверката да може да строи нови съоръжения в Банско

БГ Бизнес

Според дружеството нарушения на законодателството няма

„Юлен” АД, които притежават концесията върху ски зоната в Банско, очакват започналата поредна проверка от страна на правителството да бъде последна, заявиха в позиция от дружеството. Според него след нея трябва да се направи корекция на концесионния договор, за да може да се изградят нови съоръжения и писти.

От „Юлен” излязоха с позицията, след като на заседанието си в сряда кабинетът отмени решение на правителството Пламен Орешарски и обяви, че ще бъде направена нова проверка за това дали фирмата изпълнява условията на концесионния договор.

Дружеството отрича да е нарушило правилата, като припомня, че е проверявано от четири поредни правителства. „Бяхме обект на проверки от всички компетентни органи, които установиха липсата на нарушения, както при изграждане на ски зоната, така и при нейното стопанисване”, пишат от „Юлен”.

„Определянето на кратък срок за приключване на новата проверка до 15 февруари 2015 г. доказва волята на настоящото правителство да разреши казуса”, продължава съобщението.

От дружеството подчертават, че всички изградени обекти са в рамките на концесионната територията, те са предварително съгласувани с Министерството на околната среда и водите и са изградени въз основа на строителни разрешения и въведени в експлоатация от държавните приемателни комисии.

Концесията е върху защитена територия – Национален парк „Пирин”, която е изключителна държавна собственост. Точно в края на кабинета „Орешарски” всички министри са се подписали под решението да променят правилата и границите на оспорваната концесия на ски пистите над Банско.

Сега предстои концесията на „Юлен” да се разгледа за пореден път. Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов ще бъде създадена нова междуведомствена работна група, която ще разгледа проблемите, свързани с изпълнението на договора, и ще предложи варианти за разрешаването им.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии