1 USD
1.79566 BGN
Петрол
Bitcoin
$68,826.9

„Златният гьол” пак заработи на границата с Турция

БГ Бизнес

Това става със заповед на земеделския министър Десислава Танева

Със заповед на земеделския министър Десислава Танева на Капитан Андреево отново има задължителна дезинфекция на коли, известна като "Златния гьол", заради таксите, които се събират.

Частните санитари работят и на останалите пунктове с южната ни съседка, заради повишената епизоотична обстановка от двете страни на браздата и регистрираните огнища на бруцелоза, антракс и дерматит.

Такса дезинфекция плащат всички влизащи у нас превозни средства - 5 лева за леките коли и 20 за камионите.

Дезинфекцията се извършва от същата частна фирма, заради която преди три години шеф на Агенцията по храните си отиде, а дейността беше спряна.

"Причината е усложнената епизоотична обстановка в съседна Турция. Оттам пристигат сведения включително и за огнища на шап по животните", съобщиха от фирмата оператор на инсталацията за дезинфекция "Пи Еф Си". "Сумата за камионите е намалена с 10 лева от предишните 30 лева заради неоснователното събиране на санитарна такса на Капъкуле", уточниха още от дружеството.

Към половин лева на месец са очакваните приходи за държавната хазна от инкасото на границата. Спедиторски фирми обаче негодуват заради увеличените разходи за курсовете за и от югоизточната ни съседка. Животновъди пък бранеха с протест дезинфекцията при последното й спиране в април тази година.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии