1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

„Алфатур“ фалира, всички резервации за празниците са отменени

БГ Бизнес

Клиентите, които са заплатили пътувания, ще получат парите си обратно

Един от големите туроператори у нас – „Алфатур“, обяви, че фалира и няма да може да изпълни планираните коледно-новогодишни пътувания.

Причината са загуба на основни дестинации заради напрежението Тунис, Египет и Турция, както и навлизането на пазара на нискотарифните авиокомпании.

Клиентите, които са заплатили пътувания, ще получат парите си обратно.

Компанията вече е подала в съда молба за откриване на производството по несъстоятелност.

В съобщение на сайта ѝ се казва: „В резултат на революциите в Тунис и Египет и последвалите бомбени атентати в Република Турция, „Алфатур“ загуби основните си дестинации, които съставляват около 80% от нашия бизнес. Едновременно с това агресивното навлизане на пазара на нискотарифните авиокомпании доведе до срив и на продажбите по европейските дестинации и по направление ОАЕ. Тези, както и други негативни фактори и тенденции в туристическите дейности, доведоха до значителен спад на оборотите и ликвидността на агенцията. В последните дни установихме, че сме в обективна невъзможност да гарантираме разплащанията на коледно-новогодишните пътувания“.

От „Алфатур“ уверяват, че „пътуванията на всички хора, които в момента се намират зад граница, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети за връщане или отказ за настаняване по хотели“.

Клиентите, които са внесли депозити или са платили изцяло своите почивки, няма да загубят парите си. Днес ще бъде публикувана „подробна информация относно стъпките, документацията и процедурата за предявяване на обезщететението към ЗК „Евроинс“.

Относно предстоящите пътувания за периоди, различни от коледните и новогодишни празници, компанията ще се свърже поотделно по имейл с всеки, към когото е поела ангажимент.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии